En coach och handledare online

En coach och chefshandledare via nätet passar dig som vet att du aldrig blir färdig som ledare. Du vill ha både stöd och utmaning i din vardag.

För vem?

En coach och chefshandledare via nätet passar dig som vet att du aldrig blir färdig som chef. Det spelar ingen roll hur länge du har haft chefsrollen. Det viktiga är att du vet att reflektion och tankeutbyte gör att du snabbare kommer vidare bland dina handlingsalternativ. Du vet också att om du satsar på ditt ledarskap så utvecklas verksamheten åt rätt håll, dina medarbetare känner mer arbetsglädje och vill ta ansvar. Det ger dig mer luft och energi i din chefsvardag. Du har förmodligen mycket att göra och har svårt att binda upp dig för något längre och traditionellt ledarskapsprogram.

Vad händer?

Här får du möjligheten att tillsammans med mig stanna upp och reflektera över dina olika handlingsalternativ. Du vet att du mår bättre av det och att det får dig att fokusera på det som är viktigt.

I coaching och handledning utgår jag alltid tillsammans med dig från nuläget och siktar framåt. Genom olika metoder stödjer och utmanar jag dig, t ex i att ha ett tydligare fokus i ditt uppdrag, tillgång till fler sidor hos dig själv eller effektivare användning av arbetstiden. Vilka frågor som kommer upp beror förstås på vem du är och i vilken organisation du befinner dig. Vanligt är att deltagare i mina coachande handledningsprogram vill ha stöd i att uppnå såväl verksamhetens mål som egna mål. Det kan t ex handla om känsliga problem på jobbet, implementering av nya arbetssätt, kommunikation eller att du vill bli tydligare i ditt ledarskap genom personlig utveckling.

Vid första tillfället börjar vi med att tillsammans utforma inriktning och innehåll. Min uppgift är sedan att hjälpa dig att fördjupa dina egna reflektioner så att du kan skapa klarhet kring din situation och formulera handlingsalternativ. Förutom renodlad coaching får du, genom min erfarenhet som chef och organisationskonsult, också råd och tips på hur du kan arbeta med viktiga strategiska frågor eller lösa olika problem som du har att hantera.

Hur mycket tid?

Varje tillfälle varar 60 minuter och vanligt är att vi samtalar en till två gånger i månaden under fem månader. Du kommer också att vid varje tillfälle få med dig en uppgift eller reflektionsövning. Något som du kan du ha direkt glädje av i din verksamhet eller i ditt ledarskap.

Vem är coachen?

Coachen och handledaren är jag Helena Ström. Läs mer om mig längre ner på denna sida. Boka tid för ett kostnadsfritt samtal så får du också veta mer om mig. Du kan också titta in på min hemsida Följa mig på sociala medier, Facebook LinkedIn Instagram

Vad innebär det att vi träffas Online?

Vi träffas till exempel via Skype eller zoom. Det sparar tid, det sparar miljö och det ger också ett mycket bra fokus på mötet. Det är vad mina kunder säger och jag själv upplever. En del väljer att sitta kvar på arbetet, medan andra tycker det är bättre att förlägga våra möten på tider då de väljer att arbeta hemifrån. Det är också en av de stora fördelarna med att ha en coach online att du kan bestämma var du vill vara. Där du känner att du bäst kan fokusera på din tid för dig och ditt ledarskap. Att vi träffas över nätet gör att vi snabbare hittar tider om du skulle behöva stöd mellan våra inplanerade möten.

Eftersom jag vet att en del känner sig osäkra på tekniken erbjuder jag också ett möte där vi ser till att allt fungerar som det ska. Det ingår och är kostnadsfritt.

Bonus värd över 2000 kronor!

Om du bestämmer dig att sätta igång under första halvåret 2018 så ingår kursen Få medarbetarna att tala direkt med varandra, värde 1 950 kronor exkl. moms. Läs mer här om kursen

Dessutom får du min arbetsplatsroman Nu lägger vi känslorna åt sidan, värde ca 200 kronor. Läs mer om boken

Observera att bonuspaketet gäller enbart då beställer en samtalsserie om minst fem samtal.

Vad kostar det?

Den första kontakten då vi pratar ihop oss om hur ett upplägg för dig skulle kunna se ut är kostnadsfri oavsett om du väljer att gå vidare eller inte.

Samtalsserie - fem timmar 7 000 kronor exkl. moms.

Samtalsserie - tio timmar 13 000 kronor exkl. moms.

Enstaka samtal 1 500 kronor per timme exkl. moms.

Kom ihåg att bonuspaket gäller om du bestämmer dig senast 30 juni 2018. Läs mer om bonuspaketet här ovan.

Hur betalar jag?

Väljer du en samtalsserie om minst fem tillfällen så skickas faktura på hela beloppet direkt efter vårt första coachingsamtal. Betalningsvillkor 30 dagar.

Vid enstaka samtal skickas faktura direkt efter varje samtal. Betalningsvillkor 30 dagar.

Hur kommer jag igång?

För första kontakt kan du registrera dig via knappen längst ner. Det är helt kostnadsfritt eller så kan du:

mejla mig på [email protected]

eller

ringa mig på 070-432 83 08

Ser fram emot att svara på dina eventuella frågor innan du bestämmer dig.
Din handledare och coach


Helena Ström
Helena Ström

Med engagemang för ledarskapets olika roller stödjer jag dig som chef att nå verksamhetens mål, skapa bra arbetsplatser där medarbetarna har samsyn kring uppdraget och känner arbetsglädje. På så sätt förblir ditt chefsuppdrag rimligt, roligt och meningsfullt.

Det är många modeord kring ledarskap och trenderna passerar snabbt. Min tidlösa inställning är att människor och grupper är utvecklingsbara och därigenom verksamheter.

Jag tror att alla vill göra en bra arbetsinsats, vill bli respekterade av sin omgivning och känna tillit. Visionen är att alla känner arbetsglädje, är på rätt plats i sin organisation och bidrar till verksamheten. Arbetsglädje är en av de viktigaste näringstillsatserna för alla verksamheter.

Min bakgrund:

  • Har arbetat som t ex supportchef, utbildningschef, administrativ chef och personalchef
  • Har erfarenhet av ledarskap från såväl privat näringsliv som politiskt styrda organisationer
  • Arbetar sedan mer än 15 år tillbaka som organisationskonsult i, vilket innebär utveckling av ledare, grupper och organisationer. Hemsidan www.helenastrom.se
  • Har en akademisk grundutbildning i organisationsteorier vid Stockholms universitet
  • Har en Master of Science in Gestalt in Organisations vid University of Derby, UK
  • Är utbildad och diplomerad organisationskonsult vid Gestaltakademin i Skandinavien
  • Är diplomerad coach utbildningsarrangör CoachCompanion AB godkänd av ICF
  • Är licensierad användare av personlighetstesterna Myers Briggs Type Indicator och Hogans Assessment Systems
  • Författare av böckerna Nu lägger vi känslorna åt sidan - en arbetsplatsroman, C Publishing förlag, 2017 och Tillitsfulla samtala inom vård och omsorg, KomLitt förlag, kommer under våren 2018Starta nu!