Stå trygg som chef i förändring

Det här nätverksprogrammet passar dig som varit chef eller ledare ett tag och som vill bli coachad både i grupp och individuellt.

För vem?

Bakgrunden till nätverksprogrammet
Det är många som idag längtar efter att få komma i mål med förbättringsarbetet och att få pusta ut efter alla projekt som ska implementeras. Många ser fram emot att äntligen ha rekryterat färdigt och att ha de nya medarbetarna på plats så att de kan bygga effektiva team där alla känner tillit till varandra.
Det där stabila läget kommer förmodligen inte att infinna sig. Det vet de flesta av de chefer som jag träffar. Samtidigt finns längtan där.
Idag är en av de viktigaste förmågorna hos en chef att kunna hantera medarbetarnas frustration och oro i förändringsarbete. För att verksamheten ska orka ända fram behöver du kunna bära andras tvivel att ni är på rätt väg. Du behöver kunna stå stadigt även om inte allt går att lösa just här och nu. Du behöver samtidigt visa vägen och vara tydlig med att det kommer att gå vägen. Att det inte finns en väg tillbaka till det som var. Det är en utmaning för de flesta chefer att hantera allt detta.
För vem är nätverksprogrammet?
programmet vänder sig till dig som är anställd som chef eller teamledare och vill öka din medvetenhet om hur du kan utveckla din förmåga att stå trygg i förändring. Du vill få nya insikter om hur du själv och andra fungerar och du är beredd att ta coachande handledning individuellt och i grupp.

När och hur mycket tid?

Den 1 november får du första föreläsningen och övningen. Grupptillfällena kommer jag att planera efter deltagarnas önskemål. De individuella samtalen bokar du in så snart som möjligt med mig. Programmet pågår under 16 veckor. Vi träffas i grupp vid 6 tillfällen och du får 4 individuella coaching/handledningssamtal. Varje grupptillfälle varar 2 timmar och de individuella samtalen är 60 minuter. Inför varje grupptillfälle får du en föreläsning som du kan ta del av när du vill. Du kommer också att vid varje tillfälle få med dig en uppgift eller reflektionsövning. Något som du kan du ha direkt glädje av i din verksamhet och/eller i ditt ledarskap. Tanken är att programmet ska ge dig tid - inte ta din tid. Det säkerställer vi genom att vi arbetar med verksamhetsnära frågor.

Innehåll

Mycket av innehållet kommer att vara baserat på deltagarnas behov. Gruppen kommer att bestå av 3 - 6 deltagare.

Teman som vi kommer att arbeta med och som du tar del av inspelade föreläsningar inför varje gruppträff är:

- härbärgera andras frustrationer

- möta motstånd från individer och från grupper

- vända mina självsabotörer till självhjälpare

- visa vägen utan att ”peka med hela handen”

- skilja på förändring och transformation

- hantera mina egna tvivel och svackor

Vem är coachen?

Coachen och handledaren är jag Helena Ström. Läs mer om mig längre ner på denna sida. Boka tid för ett kostnadsfritt samtal så får du också veta mer om mig. Du kan också titta in på min hemsida Följa mig på sociala medier, Facebook LinkedIn Instagram

Vad innebär det att vi träffas Online?

Vi träffas till exempel via Skype eller Zoom. Det sparar tid, det sparar miljö och det ger också ett mycket bra fokus på mötet. Det är vad mina kunder säger och jag själv upplever. En del väljer att sitta kvar på arbetet, medan andra tycker det är bättre att förlägga våra möten på tider då de väljer att arbeta hemifrån. Det är också en av de stora fördelarna med att ha en coach online att du kan bestämma var du vill vara. Där du känner att du bäst kan fokusera på din tid för dig och ditt ledarskap. Att vi träffas över nätet gör att vi snabbare hittar tider om du skulle behöva stöd mellan våra inplanerade möten.

Eftersom jag vet att en del känner sig osäkra på tekniken erbjuder jag också ett möte där vi ser till att allt fungerar som det ska. Det ingår och är kostnadsfritt.


Vad kostar det?

Programmet kostar 15 000 kronor exkl. moms.

Erbjudande!

Just nu betalar du 12 500 kronor för hela programmet.

Dessutom:

Ett extra individuellt coachingsamtal ingår

Möjlighet att göra ett fördjupat personlighets som ger en skriftlig ledarskapsprofil om vad du ska fortsätta göra mer av och vad du kan utveckla i ditt ledarskap. Hogans Personlighetsinventorium

Hur betalar jag?

När du anmält dig skickar jag en faktura. Betalningsvillkor 30 dagar.

Hur anmäler jag mig?

För första kontakt kan du registrera dig via knappen längst ner. Det är helt kostnadsfritt eller så kan du:

mejla mig på [email protected]

eller

ringa mig på 070-432 83 08

Ser fram emot att svara på dina eventuella frågor innan du bestämmer dig.
Din handledare och coach


Helena Ström
Helena Ström

Med engagemang för ledarskapets olika roller stödjer jag dig som chef att nå verksamhetens mål, skapa bra arbetsplatser där medarbetarna har samsyn kring uppdraget och känner arbetsglädje. På så sätt förblir ditt chefsuppdrag rimligt, roligt och meningsfullt.

Det är många modeord kring ledarskap och trenderna passerar snabbt. Min tidlösa inställning är att människor och grupper är utvecklingsbara och därigenom verksamheter.

Jag tror att alla vill göra en bra arbetsinsats, vill bli respekterade av sin omgivning och känna tillit. Visionen är att alla känner arbetsglädje, är på rätt plats i sin organisation och bidrar till verksamheten. Arbetsglädje är en av de viktigaste näringstillsatserna för alla verksamheter.

Min bakgrund:

  • Har arbetat som t ex supportchef, utbildningschef, administrativ chef och personalchef
  • Har erfarenhet av ledarskap från såväl privat näringsliv som politiskt styrda organisationer
  • Arbetar sedan mer än 15 år tillbaka som organisationskonsult i, vilket innebär utveckling av ledare, grupper och organisationer. Hemsidan www.helenastrom.se
  • Har en akademisk grundutbildning i organisationsteorier vid Stockholms universitet
  • Har en Master of Science in Gestalt in Organisations vid University of Derby, UK
  • Är utbildad och diplomerad organisationskonsult vid Gestaltakademin i Skandinavien
  • Är diplomerad coach utbildningsarrangör CoachCompanion AB godkänd av ICF
  • Är licensierad användare av personlighetstesterna Myers Briggs Type Indicator och Hogans Assessment Systems
  • Författare av böckerna Nu lägger vi känslorna åt sidan - en arbetsplatsroman, C Publishing förlag, 2017 och Tillitsfulla samtala inom vård och omsorg, KomLitt förlag, kommer under våren 2018Starta nu!