2. Tillitsfulla samtal - för oss som leder genom andra chefer

Nätverk online startade januari 2019

Känner du igen dig?

 • Du bryr dig om hur dina medarbetare mår. Du är orolig för om de ska orka och att de ska säga upp sig.
 • Du har funderat över om du själv ska orka. Du hanterar beslut, oftast dina egna, men också ibland andras som du kanske inte alltid stöder. Du lever i vad som känns ständiga organisationsförändringar och drar dig ibland för att berätta om alla förändringar för dina medarbetare.
 • Du önskar att ni kunde leva upp till det som uttrycks i era dokument om värdegrund och arbetsmetoder. Att ni för en gångs skull ska hinna implementera och följa upp ett projekt innan det startas nya.
 • Du känner dig förmodligen ofta jagad av alla saker på din att-göra-lista som aldrig tycks minska.
 • Du inser att leda genom andra chefer är något annat än att vara första linjens chef och skulle tycka det vara skönt att prata med andra chefer i den situationen.
 • Du skulle vilja ha mer glädje på arbetsplatsen, kunna gå hem i tid, känna dig tillfreds och nöjd med det du och dina medarbetare gör.
 • Så här går det till

  Vi träffas sammanlagt 10 gånger under ett år. Första två tillfällena med två veckors mellanrum för att lära känna varandra i gruppen. Därefter en gång i månaden, med uppehåll för sommaren. Mötena hålls över Zoom och du loggar enkelt in via en länk och behöver inte installera någon programvara. Varje träff varar i 1 timme och 45 minuter.

  Grupperna kommer att ha 3 – 6 deltagare

  När en grupp är full startar jag en ny. Detta för att skapa tillitsfulla samtal där vi delar chefsvardagen med varandra. Gruppen hjälps åt med att sätta tema vid varje tillfälle och jag leder olika metoder för erfarenhetsutbyte. Jag håller alltså i mötena och bidrar med både kunskap, egna erfarenheter och coachar dig i gruppen. Deltagarna bidrar med sina problem och dilemman samt naturligtvis kunskaper och erfarenheter.

  Mellan träffarna får du

  • Checklistor
  • Övningar att göra i medarbetargrupper
  • Reflektionsövningar för att utveckla ditt eget ledarskap
  • Korta videos och pdf:er för stöd och inspiration i ditt ledarskap
  • Möjlighet att nätverka och kontakta deltagarna för stöd via en grupp på Messenger
  Om gruppen vill finns möjlighet för “lunch till lunchträff” på Österlen vid tillfälle. Detta ingår inte i priset utan kostnad tillkommer.

  Förväntningar på dig som deltagare

  Det som förväntas av dig är att du helhjärtat går in i detta med engagemang och är villig att bidra med både kunskap och erfarenheter, men också med frågeställningar. Du förväntas att dela med dig av kunskap och kanske också din sårbarhet. Genom att också tala om det som är svårt i chefskapet, lägger vi den grund av tillit som jag önskar ska finnas i varje grupp.
  • För att vara med i chefsnätverket ska du vara anställd som chef.
  Det spelar ingen roll om du arbetar inom näringsliv, offentlig sektor eller idéburen verksamhet. Det berikar att blanda olika organisationer.
  • Vi kommer att skriva ett avtal kring etik och ömsesidiga förväntningar.

   Vad kostar det?

   • Priset för ett helt år är 5 000 kr
   Priset är exkl. moms. Du betalar mot faktura, 30 dagar.

   Mitt varför

   Nätverket är under ledning av mig, Helena Ström, med en mångårig erfarenhet som chef, coach och handledare. Att stötta och peppa chefer är något jag brinner för och gjort i över 25 år på olika sätt.När jag själv arbetade som anställd chef, hade ett nätverk som detta varit något jag behövt. Idag ser jag i min roll som organisationskonsult att vardagen för många chefer är rolig men också tuff.Genom att ge mycket innehåll till ett pris, som inte kräver budgetförhandlingar med din chef, hoppas jag att skapa ett nätverk för många, men som ändå är indelade i mindre grupper för tillit och stöd. Att det dessutom är online gör att det är enkelt att vara med varje gång. Du kan befinna dig var du vill.Våra mötestider kommer att genomföras på morgonen eller under eftermiddagen så kan du välja att delta hemifrån om du vill. Online gör också att du är lite snäll mot miljön genom att minska resande och det sparar också lite pengar för verksamheten. Sådana saker är också viktiga för mig.


Din handledare och coach


Helena Ström
Helena Ström

Med engagemang för ledarskapets olika roller stödjer jag dig som chef att nå verksamhetens mål, skapa bra arbetsplatser där medarbetarna har samsyn kring uppdraget och känner arbetsglädje. På så sätt förblir ditt chefsuppdrag rimligt, roligt och meningsfullt.

Det är många modeord kring ledarskap och trenderna passerar snabbt. Min tidlösa inställning är att människor och grupper är utvecklingsbara och därigenom verksamheter.

Jag tror att alla vill göra en bra arbetsinsats, vill bli respekterade av sin omgivning och känna tillit. Visionen är att alla känner arbetsglädje, är på rätt plats i sin organisation och bidrar till verksamheten. Arbetsglädje är en av de viktigaste näringstillsatserna för alla verksamheter.

Min bakgrund:

 • Har arbetat som t ex supportchef, utbildningschef, administrativ chef och personalchef
 • Har erfarenhet av ledarskap från såväl privat näringsliv som politiskt styrda organisationer
 • Arbetar sedan mer än 15 år tillbaka som organisationskonsult i, vilket innebär utveckling av ledare, grupper och organisationer. Hemsidan www.helenastrom.se
 • Har en akademisk grundutbildning i organisationsteorier vid Stockholms universitet
 • Har en Master of Science in Gestalt in Organisations vid University of Derby, UK
 • Är utbildad och diplomerad organisationskonsult vid Gestaltakademin i Skandinavien
 • Är diplomerad coach utbildningsarrangör CoachCompanion AB godkänd av ICF
 • Är licensierad användare av personlighetstesterna Myers Briggs Type Indicator och Hogans Assessment Systems
 • Författare av böckerna Nu lägger vi känslorna åt sidan - en arbetsplatsroman, C Publishing förlag, 2017 och Tillitsfulla samtala inom vård och omsorg, KomLitt förlag, kommer under våren 2018Starta nu!